
Denne opskrift har jeg fundet i Meyers bagebog, blot har jeg skiftet halvdelen af almindeligt hvedemel ud med Ølandshvede. De smager mums!😋
- 5-6 dl vand
- 40g gær
- 15 g salt
- 75g sukker
- 500ghvedemel
- 500 g ølandshvedemel
- 75 g blødt smør
- 4 revne gulerødder
- 150 g solsikkekerner
- 2æg
Gæren udrøres i vandet. Salt sukker og mel tilsættes og røres til en ret fast dej. Smør tilsættes lidt efter lidt til du har en smidig men stadig fast dej. Dejen formes til en stor bolle, dækkes af et fugtigt klæde, og hæver ca 1 time på køkkenbordet. Herefter laves en fordybning i dejen hvor de to æg slåes ud. Heri tilsættes også gulerødder og solsikke kerner. Dejen hakkes igennem med en dejskærer eller kniv, imens man hele tiden samler dejen op. Når dejen er gennemhakket og fyldet fordelt godt, sættes brudene på to plader beklædt med bage papir.

Der bliver ca 16 brud af denne portion. Efterhæver utildækket ca 1 time.
Bages i 210grader varm ovn i 15-18 minutter.
De bliver flot skinnende hvis du pensler med æg pisket med vand efter bagningen- mens de stadig er meget varme😜
Du kan også bage kløbens boller af dejen. Tilsæt to tsk kardemomme til dejen. Erstat gulerødder og solsikke kerner med: To revne æbler, to dl rosiner, en dl coctailbær og en dl hakkede mandler. Fremgangsmåde som ved gulerods brud.
Lyder MEGET lækkert. Kan man ikke bruge ren Ølands hvede? ❤️
Hej Pernille
Jeg tror sagtens du kan bruge ren ølandshvede, så længe det ikke er fuldkorn.
Bedste hilsner
Lone
De er bare så gode. Glæder mig til at sætte tænderne i dem på søndag.