Muesli-brud

Søde og saftige boller, minder lidt om gulerodsbrud og alligevel ikke! de er ikke så tebolleagtige og er bagt med mindre går og fedstof. Vi spiser dem med ost eller pålæg og så er det jo uovertruffent med en lun bolle med koldt smør😉

  • 700 g hvedemel
  • 300 g speltgrahamsmel (eller andet fuldkornsmel)
  • 8l vand
  • 20 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 15 g salt
  • 1/2 dl olie
  • Efter 1 hævning:
  • 2 æg
  • 50 g græskarkerner
  • 100 g solsikkekerner
  • 100 g tranebær

Gæren opløses i det kolde vand (hold 1 dl tilbage). De to slags mel, sukker salt og olie tilsættes, og dejen æltes til en fast dej. Tilsæt evt den sidste dl. vand om nødvendigt. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, på køkkenbordet under et fugtigt klæde. Når dejen er hævet op, laves en fordybning i midten hvor de to æg slåes ud sammen med kerner og frugt. Skær nu i dejen med en dejskærer, mens du hele tiden samler dejen op, lidt ligesom en hakkebøf😉. Når æg kerner og frugt er fordelt i dejen, skæres stykker af og sættes på en plade med bagepapir. Der bliver ca. 18 stykker af denne portion. Hæver utildækket en times tid. Bages midt i ovnen ved 210 grader i ca. 15 minutter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *