Semidried tomater

De her tomater er et fantastisk indspark i en sandwich eller salat. Om sommeren laver jeg dem ofte af min overproduktion i drivhuset, men da det varer noget endnu, blev det en kasse indkøbt til formålet. De her tomater var meget små. Du kan sagtens bruge cherrytomater i halve eller alm tomater i små kvarte. De skal bare have længere tid i ovnen.

  • 3 kg tomater på størrelse med oliven
  • 20 timian kviste
  • 4 fed hvidløg i skiver
  • 6 spsk sukker
  • 4 tsk fint salt

Tomaterne fordeles på to plader med bagepapir. Fordel timiankvistene og hvidløgsfed i skiver over tomaterne. fint salt og sukker blandes og drysses over tomaterne. Bages i en 100 grader varm ovn i ca 5 timer. hældes på skoldede glas og overhældes med oliven olie. Vær omhyggelig med skoldningen af glas, det forlænger holdbarheden. Kan holde længe, når blot de står køligt og tomaterne er helt dækket af olie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *