Grødboller

Grød i boller, giver en god svampet bolle og er samtidig en god måde at få brugt, en rest grød fra morgenmaden😜

  • En skål havregrød af ca 1,5 dl havre
  • 4-5 dl vand
  • 10 g gær
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl chiafrø
  • 300 g hvedemel
  • 300 g fuldkornsmel
  • 1 spsk salt

Gæren opløses i det kolde vand- hold en dl tilbage, øvrige ingredienser tilsættes og dejen røres på røremaskine i 10-12 min. Tilsæt mere vand om nødvendigt. Start med lav hastighed til dejen har samlet sig. Øg herefter hastigheden. Rør dejen til der dannes de karakteristiske glutenstrenge- eller til dejen slipper skålens sider. Dejen hældes i en oliesmurt skål. Dækkes med film eller fugtigt klæde. Der skal være plads i skålen til at dejen kan hæve uden at den rører film eller klæde. Stilles til hævning et køligt sted i 5-6 t alternativt i køleskab natten over.

Tænd ovnen på 230 grader og stil en lille skål eller gryde med vand i bunden af ovnen, sæt en ovnplade midt i ovnen. Når dejen er hævet til dobbelt størrelse hældes dejen forsigtigt ud på et bord drysset med havregryn og lidt mel. Dejen sættes som boller på et stykke bagepapir. Brug en dejskærer. Løftes forsigtig over på den varme plade og bages 15 til 18 minutter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *