- 3 dl surdej ( kan erstattes med vand)
- 7 dl vand
- 10 gram gær
- 200 g purpur fuldkornsmel
- 500 g hvedemel (gerne stenformalet)
- 1 stor spsk salt
Bland vand surdej og gær. Hvis du ikke har en surdej, kan den erstattes med 2,5 dk vand og lidt ekstra gær. Mel og salt tilsættes og køres på røremaskinen et par minutter ved lav hastighed og c 10 min ved max hastighed. Dejen skal slippe både sider og bund.
Stil dejen til hævning på bordet nogle timer til dejen er hævet godt op. Sæt en tom plade i ovnen og sæt temperaturen til 250 grader.
Vend forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord og skær 9 gode boller, mens du passer på ikke at lukke al luft ud af dejen. Sæt dem på en kold plade med bagepapir. Når ovnen er 250 grade varm trækker du forsigtigt bagepapiret med bollerne, over på den varme plade. Bages 15 min. Midt i ovnen