Spinatboller

Dejlige lette madboller fulde af sund spinat. De her boller er ikke bare grønne som spinat, der er faktisk spinat i dem😜

  • 160 g sigtemel
  • 160 g sigtet speltmel
  • 180 g hvedemel
  • 100 g grahamsspelt mel
  • 60 g hakkede mandler
  • 5 dl vand
  • 10 g gær
  • 250 g frisk spinat
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk honning

Gæren opløses i det kolde vand. Spinat skylles godt og hakkes. Alle ingredienser røres 10-15 min på røremaskinen. Dejen skal danne glutenstrenge, men vil være mere våd en sædvanlig gærdej . Hældes over i en oliesmurt skål og hæver 5-6 timer til dobbelt størrelse. Alternativ kan den koldhæves natten over i køleskab. Sæt en tom plade i ovnen og varm op til 230grader. Tag en anden plade og læg bagepapir på. Bland to spsk olie med 2 dl vand i en skål. Sæt bollerne på bagepapiret ved hjælp af to store skeer som dyppes i vand/olieblandingen. Træk forsigtigt bagepapiret med bollerne over på den varme plade og bag bollerne i 15 til 18 minutter. Er rigtig gode som sandwichboller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *