Super sprøde og saftige falafler

Hjemmelavet falaffel smager bare så mange gange bedre end dem man kan købe, og så ved man hvad der er i dem!

  • 200 g kikærter
  • et bundt koriander
  • Et lille bundt persille
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 lille løg
  • 2 spsk rasp
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • lidt chili , gerne frisk
  • 1 fed hvidløg
  • 1 æg
  • rapsolie til at stege i.

Læg kikærter i blød dagen før

Udblødte kikærter samt øvrige ingredienser (ikke olien😳) hældes i en foodprocessoren. Køres til en fast fars. Lad farsen hvile 1 times tid.

Form falaflerne i den størrelse du ønsker og sæt dem på en pande med rigelig olie. Jeg bruger en dyb pande med ca 3-4 cm olie. Husk at olien skal være varm før du sætter falaflerne. Steges ved jævn til hård varme indtil de er gyldne, hvor de vendes og steger færdigt på den anden side. Lægges på fedtsugende papir og serveres straks.

Falafler er gode i pitabrød , tortillaer eller som vegetariske frikadeller.

Lav evt. dobbelt opskrift når du nu er i gang. Kan holde sig i køleskab nogle dage og kan også fryses

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *