Påskeæg🐣🐣

Jeg har brugt et kilo marcipan, fordelt på 4 forskellige æg. Jeg har valgt at overtrække med tre forskellige chokolader: Hvid, Ruby og Mørk. Den hvide passer rigtig godt til æggene med lakrids. Den søde og lidt syrlige Ruby klæder cognac og svesker. Og den mørke chokolade til de klassiske æg af ren marcipan. Og sidst har jeg valgt mørk chokolade som modspil til æggene med det søde karamel fyld

Det skal du bruge:

  • 1 kilo god marcipan med minimum 60% mandler
  • 10- 12 svesker
  • 0,5 dl cognac
  • 0,5 dl karamelcreme, jeg brugte en god en på glas det kunne også være Dulce de leche
  • 2 tsk rålakridspulver
  • 200 g Ruby chokolade
  • 200 g hvid chokolade
  • 300 g mørk chokolade
  • guldstøv
  • 10 halve afskallede pekannødder
  • sort sukker krymmel

Start med at blende svesker, cognac og 100 g marcipan til en jævn masse. Hældes i en lille sprøjtepose og lægges til side. Karamelcreme hældes i en anden sprøjtepose og lægges til side.

Afvej marcipanen i stykker på ca 20 g. Trilles til kugler og sættes på en silicone måtte. Jeg bruger engangsvinylhandsker nå jeg triller og former marcipan- man undgår at marcipanen klistrer og det giver en fin blank overflade.

Skær halvdelen af kuglerne igennem med en kniv. Lav en fordybning i begge halvdele. Fyld sveske/marcipan massen i halvdelen og karamelmasse i den anden. Læg halvdelene sammen om fyldet og tril dem til ovale æg. Sørg for at fyldet bliver inden i æggene. Halvdelen af de øvrige kuler trilles i lakridpulver og arbejdes der efter ind i marcipanen. De trilles til ovale æg. Den sidste fjerdedel trilles til æg.

Nu er æggene klar til at blive overtrukket i tempereret chokolade. Karamel æg og klassiske marcipanæg i mørk chokolade. Karamel æggene drysses med lidt guld støv lakridsæggene overtrækkes med hvid chokolade og pyntes med sort sukkerkrymmel. Sveske og cognac æggene overtrækkes med rubychokolade og pyntes med en halv pekannød. Skynd dig at lægge æggene i dåse når chokoladen er hærdet- ellers er der stor risiko for at de er væk inden påske😜

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *