Kærnemælkshorn med hindbærfyld

Dejlige hjemmebagte kærnemælkshorn, helt uden e-numre. Smager som alt gærbrød bedst nybagte, men kan fryses uden glasur, og tages frem når behovet melder sig😍

  • 4 dl kærnemælk
  • 30 g gær
  • 650 g hvedemel
  • 75 g sukker
  • 10 g salt
  • 1 æg
  • 120 g blødt smør
  • Fyld:
  • 150 g rå marcipan
  • 4 spsk hindbærcoulis eller hindbærmarmelade
  • 2 spsk sukker
  • Glasur:
  • 1 dl flormelis
  • 1-2 spsk hindbær sirup

Lun kærnemælken til lillefinger lun. Opløs gæren heri, tilsæt de tørre ingredienser og ælt dejen på en røremaskine til den har samlet sig. Tilsæt smørret i små bidder og rør til alt smørret er optaget og dejen er blank og smidig. Lad dejen hæve overdækket til dobbelt størrelse.

Medens dejen hæver forberedes fyldet.: Marcipanen rives groft og røres sammen med sukker og hindbærcoulis eller marmelade. fyldes i en sprøjtepose og lægges til side.

Når dejen er hævet til dobbelt størrelse, vendes den ud på et godt melet bord. Dejen deles i to lige store kugler. Hver kugle rulles ud på til en cirkel der er ca. 1 cm tyk. Cirklerne deles som en lagkage i 8 lige store stykker for hver cirkel. Pas på ikke at få kørt for meget mel ind i dejen, men dog så meget at det er muligt at arbejde med den. Placer nu ved hjælp af sprøjteposen, en lille portion, ca. 2 tsk fulde på hver dej stykke i den brede ende. dejtrekanterne rulles nu omkring fyldet fra den brede ende til horn. Sørg for at hornene hviler på den sidste spids af trekanten. Sættes på to bageplader beklædt med bagepapir, efterhæver ca 30 min. Pensles med sammenpisket æg og bages ved varmluft i en 190 grader varm ovn 12-14 minutter. Afkøles på en rist.

Når hornene er kolde, pyntes de med en fast glasur rørt af flormelis og hindbærsirup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *