Chili sin carne

Denne chili er intet mindre end fantastisk. Den smager skønt, er let at lave, billig og så er den oven i købet let på kalorier. Prøv den, du vil elske den!

  • 2 dl tørrede kidneybønner
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 porre
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 rød peber
  • frisk chili efter smag
  • 2 pastinakker
  • 3 gulerødder
  • 2spsk olivenolie
  • 2 tsk knust spidskommen
  • 2 spsk knust koriander
  • 2 dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 dåse tomat pure
  • 1 dåse hakkede flåede tomater
  • salt

Tilbehør: Græsk youghurt og frisk koriander

Bønnerne sættes i blød dagen før. Du kan også bruge en dåse, hvis du ikke lige har nået at udbløde bønnerne. Tip: udblød og kog en stor portion bønner. Fordeles i portioner og gemmes i fryseren, så har du altid bønner klar til brug.

Bønnerne koges i ca 45 min til de er møre.

Imens klargøres grønsagerne: Løg,porre, hvidløg og bladselleri hakkes fint. Den røde peber skæres i små tern. Chili hakkes fint. Gulerødder og pastinakker rives groft. Start med at sautere løg, hvidløg, porre, rød peber og chili et par minutter i olivenolie. De øvrige grøntsager tilsættes. Når grøntsagerne er halvt møre tilsættes krydderier, flåede tomater, tomatpure og appelsinsaft. Simrer et kvarters tid, hvorefter de kogte bønner tilsættes. Simrer yderligere 5 minutter og smages til med salt og evt mere chili.

Serveres i skåle eller dybe tallerkner og toppes med græsk youghurt og friskhakket koriander. Undlad youghurt hvis det skal være vegansk.

2 Replies to “Chili sin carne”

  1. Jeg lavede retten i går og det smagte intet mindre end himmelsk! Den bedste chili sin carne jeg har fået til dato!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *