Tærte med spinat, søde kartofler og feta

Tærtebund med purpur hvede

Skøn tærte med en fin balance mellem de søde kartofler, spinat og den salte feta. Jeg har valgt en grovere bund med purpurhvede, og ikke så meget fedtstof som der ofte er i tærtebunde.

Tærtebund:

  • 2dl purpurhvedemel
  • 2 dl stenformalet hvedemel
  • 40 g smør
  • 1 sammenpisket æg
  • 1 dl vand

Hæld mel og smør i foodprocessoren. Kør til smørret er helt smuldret ind i melet. Tilsæt det sammenpiskede æg og vand til dejen har samlet sig. Lægges køligt mens du forbereder grøntsagerne.

Fyld:

  • 3 søde kartofler (ca 550g)
  • 250 g frisk spinat
  • 150 g feta
  • 4 æg
  • 2,5 dl piskefløde
  • salt

Kartoflerne skrælles og skæres i små tern. Steges et par minutter i olivenolie. Spinat skylles godt og dampes i en gryde til det falder sammen. Feta skæres i flager.

Dejen deles i to og rulles ud til to bunde i mellem to stykker bagepapir. Lægges i smurte tærteforme. Et stykke bagepapir klippes til og lægges ovenpå de ubagte tærter. Fyld op med keramiske kugler, ( kikærter kan også bruges). Stilles i en 190 grader varm ovn og blindbages 10-15 minutter.

Spinat og kartoffeltern fordeles i de to tærter og drysses med feta flager. Æg og piskefløde , salt og reven citronskal piskes sammen og fordeles over de to tærter.

Bages ved 190 grader i ca 30 minutter. Serveres med en god salat.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *