Svensk Limpa

Kender du det der søde svenske sigtebrød, ofte er det “ Pågens” man forbinder det med. Jeg kan huske det sigtebrød helt tilbage fra jeg var barn.

Her får du en opskrift på et hjemmebagt af slagsen og helt uden e-numre. Det smager næsten som kage og er altså ret dejligt med iskoldt smør😉

  • 400 g sigtemel
  • 200 g rugmel
  • 1,5 dl surdej
  • 1 dl sirup
  • 3 dl vand
  • 10 g gær
  • 1 spsk salt

Surdej, vand, sirup og gær røres sammen til gæren r opløst. Tilsæt de to slags mel og salt og kør dejen på en røremaskine. Start med medium hastighed de første 5 min fortsæt med max hastighed i yderligere 3-5 min, når dejen slipper skålens sider og bund er dejen klar til hævning. Lad hævet tildækket på køkkenbordet to rimer eller til dobbelt størrelse. Slåes op til to brød der lægges tæt i en kvadratisk form 20x20x5 cm. Hæver en times tid under et fugtigt klæde. Ovnen tændes på 210 grader. Et æg piskes sammen med en spsk vand og brødene pensles før de stilles i den varme ovn 25-30 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *