Hindbærsirup og hindbærcoulis med stjerneanis

To smagsgivere der er uundværlige og helt fantastiske at have til rådighed i både det søde og det salte køkken. Man kan sagtens købe begge dele. Men ved selv at fremstille dem, har du helt styr på ingredienserne, det vil sige ingen e-numre. Det er ikke spor svært, men lidt tidskrævende i purerings processen.

  • 2.5 kg hindbær ( jeg brugte frosne)
  • 1.5 kg rørsukker
  • 10-12 stjerne anis

Hæld alle ingredienser i en stor gryde. Bringes i kog ved medium varme. Der skrues ned til lavt blus og hele herligheden koger i 20 minutter. Stjerneanis tages op og lægges til side. Bærpulpen hentes op af gryden med en hulske, passeres i gennem en finmasket sigte- ellers hvis man er ejer af en stor spids passatosigte, er den sublim til formålet.:-D. Husk at hjælpe bærmassen igennem sigten ved hele tiden at presse massen, med en ske ud mod sigtens sider. Den ihærdige bliver ved, til der kun er kernerne tilbage i sigten. Kernerne kasseres og den kernefrie pulp hældes på skoldede flasker, som lukkes tæt til med det samme.

Tilbage i gryden har du nu den søde saft, som skal blive til sirup. Filtrer saften igennem en sigte og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt stjerneanis igen og lad saften koge ind til den er let tyktflydende. Det tager ca 15 minutter. Pas på ikke at koge den for meget ind. Den vil blive tykkere når den afkøler! Hældes på skoldede flasker og lukkes tæt til med det samme. Opbevares tørt og køligt. men vær omhyggelig med skoldningen af både flasker, gummiringe og låg.

Nu har du to ingredienser som kan bruges til et hav af desserter, is,flødeboller i dressings og en masse andre gode sager, som kun fantasien sætter grænser for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *