Dejlig saftig og konfektagtig gulerodskage. Bagt med havre og kokosolie.
- 80 g kokosolie, ca 1 dl
- 1.25 dl kokosmælk
- 125 g brun farin
- 2 spsk Husk (loppefrøskaller)
- 125 g rørsukker
- 200 g havremel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 2 tsk vanillie
- 10 kardemommekapsler
- 10 knuste stjerneanis
- 2 tsk kanel
- 50 g groft hakkede hasselnødder
- 1 dl rosiner
- 200 g revet gulerod
- 100 g flormelis
- saft af en lille citron
Del kardemommekapslerne og rist indholdet på en pande. Hæld de ristede kardemommefrø sammen med kanel og stjerne anis i en krydderikværn, jeg bruger den lille kværn der hører til min Bamix, men en morter kan også gøre det. Kværn til fint pulver. Tag to spsk fra, som skal bruges i din kage.
Sukker, farin og kokos olie hældes i en røreskål og piskes godt. Tilsæt Husk og pisk igen. Havremel, vanillie, bagepulver, natron og 2 spsk krydderiblanding blandes og røres i skålen sammen med de revne gulerødder. Tilsæt nødder og rosiner. Klem et stykke bagepapir fast over bunden i en springform på 20 cm i dia. Smør formen godt før dejen hældes i og bages i en 180 grader varm ovn i ca 45 min. Befries for formen efter ti minutter og afkøler på en rist.
Glasur:
Flormelis og citronsaft røres sammmen til en tyk glasur. Spredes over kagen når den er kold.