Glutenfri og vegansk gulerodskage

Dejlig saftig og konfektagtig gulerodskage. Bagt med havre og kokosolie.

  • 80 g kokosolie, ca 1 dl
  • 1.25 dl kokosmælk
  • 125 g brun farin
  • 2 spsk Husk (loppefrøskaller)
  • 125 g rørsukker
  • 200 g havremel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk vanillie
  • 10 kardemommekapsler
  • 10 knuste stjerneanis
  • 2 tsk kanel
  • 50 g groft hakkede hasselnødder
  • 1 dl rosiner
  • 200 g revet gulerod
  • 100 g flormelis
  • saft af en lille citron

Del kardemommekapslerne og rist indholdet på en pande. Hæld de ristede kardemommefrø sammen med kanel og stjerne anis i en krydderikværn, jeg bruger den lille kværn der hører til min Bamix, men en morter kan også gøre det. Kværn til fint pulver. Tag to spsk fra, som skal bruges i din kage.

Sukker, farin og kokos olie hældes i en røreskål og piskes godt. Tilsæt Husk og pisk igen. Havremel, vanillie, bagepulver, natron og 2 spsk krydderiblanding blandes og røres i skålen sammen med de revne gulerødder. Tilsæt nødder og rosiner. Klem et stykke bagepapir fast over bunden i en springform på 20 cm i dia. Smør formen godt før dejen hældes i og bages i en 180 grader varm ovn i ca 45 min. Befries for formen efter ti minutter og afkøler på en rist.

Glasur:

Flormelis og citronsaft røres sammmen til en tyk glasur. Spredes over kagen når den er kold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *