Panzanella

Panzanella (italiensk brødsalat)

Denne salat er genial, og er helt i tråd med “stop madspild”tanken.. Den smager fantastisk. Hvis du har en rest brød som er blevet lidt tørt- er denne salat en rigtig god måde at få det brugt til sidste krumme. Italienerne hælder bare eddike over det tørre brød, inden det blandes med øvrige ingredienser. Jeg foretrækker at riste det først.

  • 4 skiver daggammelt brød eller bolle. Gerne surdejsbrød
  • 2-3 spsk eddike, gerne sherryeddike
  • to stængler bladselleri
  • 2-300 g tomater
  • 0,5 agurk
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 lille rødløg
  • 2 håndfulde ruccola
  • flagesalt
  • 2-3 spsk olivenolie

Rist brødet- del det i mundrette stykker og læg det i en skål. Overhæld med eddike og lad det trække mens du skærer grønsagerne i passende stykker. De må gerne være lidt rustikke, det klæder salaten godt. Grønsager lægges i skålen med brødet, tilsættes olie og flagesalt og det hele vendes sammen.

2 Replies to “Panzanella”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *