Super nem gulerodssalat
Denne salat er supernem at tilberede. Hemmeligheden ligger i de papirtynde gulerodstrimler.
- 3-4 store gulerødder
- 2 spsk. Olivenolie
- lidt salt
Dressing:
- 1 dl. Græsk yoghurt
- 1 fed hvidløg
Skræl gulerødderne og skær top og bund af.
Brug en kartoffel skræller ( gerne en med y-form)til at høvle papir tynde skiver af gulerødderne. Drej guleroden nogle gange for at få bedst mulig greb. De høvlede gulerødder steges i olivenolie ved god varme. De skal helst karamelisere lidt i kanterne, dog uden at blive sorte! Hvis man skal lave en større portion betaler det sig at stege dem af flere omgange.
Kan forberedes, for senere at blive opvarmet i en 180 grader varm ovn.
Dressing:
Youghurt og hvidløg røres sammen i en skål, smages til med salt og serveres til.