200g speltkerner + 500ml vand + 1 tsk. Salt
300 g gulerødder skåret i kvarte på 4cm
6 små rødløg skåret i kvarte
3-4 jordskokker delt i halve der skæres i skiver
2 spsk.olivenolie
100 g valnøddekerner
150 g tørrede svesker skåret i halve
Dressing:
2 spsk. Olivenolie
2 spsk. Sherry eddike
1 fed knust hvidløg
1 spsk. Dijonsennep
1tsk. Honning
1/2 bundt bredbladet persille
Speltkerner koges aldente i vandet ca. 25min, gulerødder og rødløg bredes ud på en plade dækket med bagepapir. Olivenolie Fordeles over grøntsagerne. Sættes i en 200c˚ varm ovn i ca 25 min eller til de så småt begynder at karamelisere. Svesker og valnødder tilsættes og steger med i 5 – 10 min.
Ingredienser til dressingen røres sammen. Smages til med salt.
Til sidst blandes speltkerner, grøntsager og dressing.
Drysses med hakket persille