Basilikum pesto

Hjemmelavet pesto smager bare så meget bedre, end en man køber😍. Har du en stavblender er det supernemt. Pestoen kan holde længe på glas, når blot man lægger et låg af olie oven på pestoen, før glasset lukkes til. Husk altid at skolde glas der skal bruges til opbevaring!

Hvis du er den heldige ejer af en basilikum plante i haven, kan du med fordel lave en stor portion og fryse ned i mindre portioner. Pestoen kan holde 6 mdr. i fryseren.

  • et stort bundt basilikum
  • 1 fed hvidløg
  • lidt reven citronskal (øko)
  • 2 spsk reven parmesan (kan udelades)
  • 1,5 dl god olivenolie
  • lidt salt

Basilikum skylles, ryst det godt for vand og put det i bægeret til stavblenderen . Tilsæt hvidløg, revet citronskal og parmesan (kan udelades hvis det skal være vegansk). Ingredienserne blendes/ hakkes fint. Tilsæt oliven olie lidt efter lidt til pestoen har en passende konsistens . Smages til med salt og hældes på rene glas. Dæk pestoen med et låg af olie hvis den skal gemmes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *