Dejlige lette madboller fulde af sund spinat. De her boller er ikke bare grønne som spinat, der er faktisk spinat i dem😜
- 160 g sigtemel
- 160 g sigtet speltmel
- 180 g hvedemel
- 100 g grahamsspelt mel
- 60 g hakkede mandler
- 5 dl vand
- 10 g gær
- 250 g frisk spinat
- 1 spsk salt
- 1 spsk honning
Gæren opløses i det kolde vand. Spinat skylles godt og hakkes. Alle ingredienser røres 10-15 min på røremaskinen. Dejen skal danne glutenstrenge, men vil være mere våd en sædvanlig gærdej . Hældes over i en oliesmurt skål og hæver 5-6 timer til dobbelt størrelse. Alternativ kan den koldhæves natten over i køleskab. Sæt en tom plade i ovnen og varm op til 230grader. Tag en anden plade og læg bagepapir på. Bland to spsk olie med 2 dl vand i en skål. Sæt bollerne på bagepapiret ved hjælp af to store skeer som dyppes i vand/olieblandingen. Træk forsigtigt bagepapiret med bollerne over på den varme plade og bag bollerne i 15 til 18 minutter. Er rigtig gode som sandwichboller.